Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Канади (відео)

Президент України Володимир Зеленський прибув із неоголошеним візитом до Канади. Український гарант проведе зустріч з канадськими бізнес-лідерами для посилення інвестиції приватного сектору.

Про це повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська, ласкаво просимо до Канади!" — написав Трюдо у соцмережі Х.

Водночас за інформацією офісу прем’єр-міністра Канади, Зеленський та Трюдо візьмуть участь у церемонії підписання угоди, яка продовжить зміцнення економічних зв'язків між нашими країнами. Президент Зеленський також виступить з промовою до парламенту.

Крім того, Трюдо і Зеленський поїдуть до Торонто, де зустрінуться з канадськими бізнес-лідерами для посилення інвестиції приватного сектору в майбутнє України. Потім прем'єр-міністр і президент візьмуть участь у заході з канадцями, зокрема з українсько-канадською громадою.

"Канада, разом зі своїми союзниками і партнерами, продовжуватиме стояти пліч-о-пліч з народом України стільки, скільки буде потрібно. У тісній координації ми будемо посилювати економічний тиск на режим Путіна доти, доки він не поважатиме територіальну цілісність і суверенітет України, в тому числі у стратегічно важливих для Росії секторах, таких як нафта і газ", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 вересня у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джозефом Байденом. Лідери обговорили оборонну підтримку України й подальшу співпрацю на благо обох країн та всього світу.

Додамо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2023 08:57