Зеленський прийняв запрошення на саміт НАТО у Вільнюсі

Президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення взяти участь у саміті НАТО. Він має відбутися у Вільнюсі 11 та 12 липня.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі у форматі "Рамштайн" 21 квітня, пише "Європейська правда".

Запрошення глава держави отримав особисто від генерального секретаря НАТО.

"Президент Зеленський і я обговорили підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі в липні. Я запросив його взяти участь у зустрічі, і я радий, що він прийняв запрошення та візьме участь у саміті НАТО у Вільнюсі", — сказав Столтенберг.

Він також прокоментував зауваження журналістів про те, що Україна висунула умовою участі президента Зеленського у саміті конкретні кроки щодо її членства.

"Як я сказав вчора у Києві, майбутнє України — у євроатлантичній родині. Усі союзники НАТО погодилися, що Україна стане членом НАТО. Але головний фокус зараз, звісно, на тому, як гарантувати, щоб Україна здобула перевагу (у війні – ред.). Наша підтримка допомагає Україні рухатися до євроатлантичної інтеграції, наша допомога дозволяє їм зробити це можливим", — додав генсек.

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, який вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ прибув в Україну. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 11:51