Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський призначив колишнього заступника Залужного на нову посаду

Президент Володимир Зеленський призначив генерала-лейтенанта Євгена Мойсюка спецуповноваженим з питань реалізації міжнародних гарантій безпеки та розвитку Сил оборони України. Раніше він був заступником колишнього головнокомандувача Валерія Залужного.

Про це гарант заявив під час свого вечірнього відеозвернення.

За словами глави держави, триває перезавантаження військового керівництва, а це призначення можна вважати перезавантаженням сил дипломатії.

"Генерал-лейтенант Євген Мойсюк призначений спеціальним уповноваженим і буде займатися реалізацією міжнародних безпекових гарантій для України та розвитком Сил оборони. Ми створюємо для України принципово нову систему безпекових відносин із провідними державами світу, і кожен елемент таких відносин має бути повністю реалізований", — зазначив Зеленський.

Відповідний указ №79/2024 уже опубліковано на сайті президента.

Указ президента указ №79/2024

Указ президента №79/2024

Що відомо про Євгена Мойсюка

У 2011-2014 роках він був командиром парашутно-десантного батальйону 25 окремої повітряно-десантної бригади. У 2014-2018 роках обіймав посаду командира 81 окремої аеромобільної бригади.

На фото: Євген Мойсюк.

На фото: Євген Мойсюк. Джерело: "Арміяінформ"

З 2018 року по 2019 рік був першим заступником командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України. 5 грудня 2019 року йому надали звання генерал-лейтенанта. Із серпня 2021 року він був заступником колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України та призначення генерал-полковника Олександра Сирського на його місце.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 21:24