Анатолій Баргилевич. Джерело: tro.mil.gov.ua

Зеленський призначив нового начальника Генштабу ЗСУ: що відомо про Анатолія Баргилевича

Новим начальником Генерального штабу Збройних сил України став Анатолій Баргилевич. До нього на цій посаді працював Сергій Шаптала.

Про це стало відомо з традиційного вечірнього відеозвернення президента України Володимира Зеленського.

"Новим начальником Генштабу за пропозицією головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина — розуміє завдання цієї війни та українські цілі", — заявив очільник держави.

За словами Зеленського, сьогодні ж Сирський визначив кандидатури своїх заступників. Також визначено і заступників начальника Генштабу.

"І я підпишу відповідні укази. Всі хлопці — бойові, фахові, кожен — із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів", — додав він.

Що відомо про Анатолія Баргилевича

Генерал-майору Анатолію Баргилевичу 54 роки. Він народився у селі Омелянівка Житомирської області. Закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

З 2020 по 2022 рік Баргилевич був заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони. Ще до повномасштабного вторгнення Росії у складі Сухопутних військ ЗСУ він створював і розбудовував потужну систему військ територіальної оборони. З 9 жовтня 2023 року — на посаді командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України.

На початку повномасштабної війни Баргилевич очолив оборону найважливішого сектору №1 оборони Києва на гостомельському напрямку, командував угрупованням, основу якого склали підрозділи ТрО він не допустив захоплення Києва росіянами.

Майже півтора року Брагилевич був очільником штабу оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця". Це угруповання військ, зокрема, брало участь у наступі на Харківщині позаминулого року.

Анатолій Брагилевич 2022 року отримав ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів. 2016 року його нагородили орденом Данила Галицького за особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов’язку.

Нагадаємо, журналісти сьогодні також дізналися, що новим командувачем Сухопутних військ Збройних сил України замість Олександра Сирського стане заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 21:19