Фото: Офіс президента

Зеленський про результати операції на Курщині: сповільнила війська РФ та показала росіянам правду

Операція Збройних сил України у Курській області вже дала свої результати та змусила війська країни-агресорки сповільнити штурмові дії на фронті та відтягнути свої сили із деяких напрямків.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The New Yorker.

"Ви маєте рацію, коли ставите питання, чи увійде ця операція в історію як успіх або провал. Поки що рано судити. Але мене не хвилюють історичні успіхи. Я зосереджений на сьогоденні. Однак ми можемо сказати, що вона уже показала деякі результати. Вона сповільнила росіян і змусила їх перекинути частину своїх сил у Курськ, близько сорока тисяч солдатів. Наші бійці на сході вже кажуть, що їх рідше б'ють. Я не кажу, що це гучний успіх або що це призведе до закінчення війни чи до кінця Путіна. Це показало нашим партнерам, на що ми здатні", — зазначив він.

Також, за словами гаранта, операція ЗСУ на Курщині відкрила очі росіянами на "дуже важливу правду" щодо України й щодо влади РФ.

"Вони не розуміють, чому Росія не прийшла на допомогу і залишила їх виживати самостійно. І люди в Москві та Санкт-Петербурзі — далеко від Курська — побачили, що якщо одного разу українська армія теж з'явиться там, то зовсім не факт, що вони будуть врятовані. Це важливо. Це також частина цієї операції: задовго до того, як війна добереться до цих місць або трапиться якась інша криза, російські люди повинні знати, кого вони поставили при владі на чверть століття, з ким пов'язали свою долю", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що українські військові сповна скористалися ситуацією для прориву в Курську область. При цьому Росія бачила ці наміри та готувалася до операції ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2024 20:50