Фото: скріншот

Зеленський прокоментував "мирний план" Китаю щодо України

Цього тижня Китай запропонував так званий "мирний план". Володимир Зеленський зазначив, що це не зовсім план щодо миру в Україні і навіть не резолюція. Але те, що Китай почав говорити — це хороший знак для України.

Про це він повідомив під час прес-конференції 24 лютого.

"Мені здається, що це був не "мирний план" Китаю, не резолюція і не декларація, не інфраструктура для чогось. Я вважаю, що Китай висловив свої думки з приводу цього. Я вже казав, що вважаю, що те, що Китай почав говорити про Україну, це не погано", — сказав Зеленський.

Також президент позитивно сприйняв, що КНР поважає територіальну цілісність України, хоч і не називає країну прямо. Крім того, на думку глави держави, погляд Китаю на ядерну безпеку співпадає з інтересами і України, і всього світу.

"Бо Китай там говорить про нас. Територіальна цілісність там співпадає, я вважаю, що там є повага до територіальної цілісності. Там не вказано, якої країни [це стосується], але сьогодні порушена територіальна цілісність саме нашої держави. Там йдеться про ядерну безпеку. Мені здається, це дуже важливо. Це співпадає з інтересами світу і нашої держави. Є пункти, які зрозумілі мені, є думки, з якими не погоджуюсь, як і весь світ. Але, тим не менш, це вже щось. Там вже є думки, які так чи інакше співпадають з повагою до міжнародного права, до територіальної цілісності і якихось безпекових речей, ми повинні це в нормальному сенсі слова використовувати і попрацювати в цьому пункті з Китаєм. Наше завдання — зібрати всіх, щоб ізолювати інших", — сказав президент.

Нагадаємо, 24 лютого Китай оприлюднив "мирний план" щодо війни Росії з Україною. У документі є 12 пунктів.

Додамо, президент Володимир Зеленський 24 лютого проводить прес-конференцію "Лютий. Рік незламності". Вона присвячена річниці повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Політика, 24.02.2023 19:21