Фото: Офіс президента України

Зеленський прокоментував план Трампа щодо припинення війни в Україні

Президент Володимир Зеленський відреагував на так званий "мирний план" Дональда Трампа щодо війни в Україні. За його словами, якщо він полягає лише у передачі частини територій Росії, то це дуже примітивна ідея.

У інтерв'ю Bild український лідер зауважив, що коли йдеться про людські життя, Україна не може ризикувати.

"Якщо річ у тому, що ми просто віддамо свої території, і якщо ідея полягає у цьому, то це ідея дуже примітивна", — зазначив Зеленський.

Він наголосив, що у разі, якщо Трамп дійсно має свій підхід до швидкого припинення бойових дій, то він з радістю вислухає його ідею.

"Нам потрібні вагомі аргументи. Нам потрібна не фантастична ідея, а реальна. Йдеться про людські життя, ми не можемо жартувати і не можемо ризикувати", — сказав очільник держави.

До того ж Зеленський додав, що, коли йдеться про переговори з країною-агресоркою, то важливо пам'ятати про те, що Володимиру Путіну не можна довіряти.

"Ми тут маємо справу з Путіним. Все, про що він говорив до цього, надалі він робив інакше. Ми не можемо йому довіряти", — зауважив президент України.

Нагадаємо, раніше видання Washington Post повідомило, що Дональд Трамп у приватній розмові заявив про готовність припинити війну Росії проти України. За його словами, Україна повинна поступитися територіями.

Своєю чергою радник передвиборчого штабу Трампа назвав цей матеріал "фейковою новиною". Він наголосив, що кандидат у президенти США не прийме мирного плану, доки він не прийде до влади й не зможе належним чином зважити всі варіанти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 02:23