Фото: Офіс президента

"Вважаю, що це не на часі": Зеленський прокоментував заяви про ймовірність проведення виборів під час війни

Президент Володимир Зеленський переконаний, що зараз не час готуватися до виборів, а необхідно сконцентруватися на боротьбі проти агресора та спільними зусиллями здобувати волю України.

Відповідну заяву очільник держави зробив під час відеозвернення.

Гарант закликав дбати про нашу державу, про її захист, про знищення окупанта, про свободу України, яка здобувається зараз у боях заради нашої країни. Він наголосив, що наразі у воєнний час, коли є безліч викликів, абсолютно безвідповідально якось так, легковажно і граючись, вкидати в суспільство тематику виборів. 

"Я вважаю, що нині вибори не на часі. І якщо потрібно поставити крапку в тій чи іншій політичній суперечці і далі працювати тільки в єдності, то в державі є структури, які здатні ставити крапки і давати суспільству всі необхідні відповіді, щоб не залишилося простору для конфліктів і чужої гри проти України", — заявив гарант.

Зеленський додав, що це стосується і цивільних органів влади, і військового елементу держави, і урядовців із Верховною Радою України, і Служби безпеки України, і інших правоохоронних органів.

"Це стосується і того, що державі потрібно набагато більше зосередженості на обороні. Усім у державі", — заявив президент.

Президент України також підкреслив, що зокрема, це потрібно для того, щоб ніколи більше не повторилися такі трагедії, як із військовими 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

"Ми маємо визначитися, що зараз час оборони, час битви, від якого залежить доля держави і людей, а не час вкидань, яких від України очікує тільки Росія", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що президент України розглядає всі можливі "за" і "проти" проведення президентських виборів наступної весни. Також він додав, що проведення президентських виборів під час війни з Росією супроводжуватиметься безпрецедентними труднощами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.11.2023 21:32