Фото: Telegram Зеленського

Зеленський провів нараду щодо підсумків саміту НАТО: президент озвучив амбітні плани

У четвер, 13 липня, президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо підсумків саміту НАТО у Вільнюсі. Наша команда готує зміст для роботи Ради Україна — НАТО. 

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Зеленського.

Президент відзначив ефективну роботу команда міжнародників, уряду та Офісу.

"Кожну домовленість для України з партнерами у Вільнюсі тепер переводимо в наші конкретні кроки, щоб усі домовленості стали конкретними результатами. Хороший саміт має дати й хороші плоди", — написав Зеленський.

Він також наголосив, що готується зміст для роботи Ради Україна — НАТО. 

"Готуємо укладання договорів із партнерами щодо гарантій безпеки для України на шляху в НАТО. Готуємо ґрунт для наступного саміту НАТО — у Вашингтоні", — заявив глава держави.

Зеленський переконаний, що зараз неможливо уявити НАТО без України. Водночас наша держава постійно додаватиме сили цій співпраці.

Нагадаємо, раніше західна преса писала про те, що країни-члени НАТО не хочуть вступати у пряму війну з Росією, тому не поспішають із приєднанням України до Альянсу.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда висловив думку, що для його країни вступ України до НАТО буде важливим, оскільки Україна має потужну армію із бойовим досвідом. Дуда запевнив, що у разі прийняття НАТО рішення розпочати в Україні миротворчу місію, Польща як відповідальний член Альянсу його підтримає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.07.2023 21:19