Скріншот з відео

Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області РФ: що вирішили

У середу, 14 серпня, президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області Російської Федерації. Українська влада обговорює можливість створення у регіоні військових комендатур.

Про це стало відомо з допису глави держави на сторінці в Facebook. Зеленський підкреслив, що на нараді обговорили ключові питання: безпеку, гуманітарну допомогу, створення за необхідності військових комендатур.

"Україна захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах і здійснює активні дії на російській території. Наші сили суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій і міжнародного гуманітарного права", — заявив глава держави.

Нагадаємо, під час нещодавньої розмови президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Олександра Сирського йшлося про те, що ситуація на фронті залишається складною на всіх напрямках, але найгарячіша вона на двох із них. Триває також операція в Курській області Росії, де українські воїни значно поповнили російськими полоненими обмінний фонд.

За даними Центру протидії дезінформації, Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, аби приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.

Раніше Зеленський назвав ключову ціль військової операції у Курській області Російської Федерації. Вона полягає у безпековому питанні для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 16:25