Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський провів перемовини із Урсулою фон дер Ляєн: що обговорили

У п'ятницю, 15 вересня, президент Володимир Зеленський провів перемовини із очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Відповідне повідомлення гарант опублікував у Telegram.

"Щойно переговорив із Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Обмеження з боку Єврокомісії щодо доступу української аграрної продукції на ринок Європейського Союзу знято", — наголосив очільник держави.

Зеленський подякував Урсулі фон дер Ляєн за дотримання слова та правил вільного ринку. За його словами, це приклад справжньої єдності й довіри між Україною та ЄС.

"Європа виграє завжди, коли правила працюють, а договори виконуються", — зауважив гарант.

Водночас президент зазначив, що наразі "важливо, щоб європейська єдність спрацювала й на двосторонньому рівні. Щоб сусіди в час війни Україну підтримали. А якщо їхні рішення порушуватимуть право ЄС, Україна буде цивілізовано відповідати".

Нагадаємо, у травні Європейський Союз дозволив п'ятьом сусіднім з Україною країнам заборонити продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику на внутрішньому ринку, дозволивши при цьому транзит таких вантажів для експорту в інші країни. Термін дії заборони закінчується 15 вересня.

Водночас 15 вересня Єврокомісія ухвалила рішення про зняття заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2023 20:55