Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Зеленський провів розмову з прем’єр-міністром Саудівської Аравії: він підтримав Формулу миру

У середу, 8 травня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Головною темою розмови стало питання відновлення справедливого миру в Україні.

Про це глава держави написав у своєму Telegram-каналі.

Зеленський, зокрема висловив подяку Його Королівській Високості за незмінну підтримку Формули миру й особисте прагнення допомогти у відновленні справедливого миру для України. 

"Обговорили низку поточних двосторонніх питань", — додав президент України.

Варто зазначити, що у рамках міжнародних комунікацій президент Володимир Зеленський 8 травня особисто запросив кожного лідера на перший Саміт миру. Український лідер, зокрема обговорив деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку. На нього Швейцарія запросила понад 160 країн і міжнародних організацій, але не Росію.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що на Глобальному саміті миру Україна планує зосередитись на трьох головних питаннях. Ця представницька зустріч відбудеться вже 15-16 червня.

Нагадаємо, що 16 січня президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрілися в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Вони відвідали виставку про воєнні злочини Росії, яку відкрили в Українському домі.

Своєю чергою Китай ініціює міжнародну мирну конференцію щодо війни між Російською Федерацією та Україною, в якій сторони повинні брати участь "на рівних". На ній повинно розглядатись справедливе обговорення всіх мирних планів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.05.2024 21:38