Скріншот з відео

Зеленський провів зустріч з Ердоганом у США: з'явились подробиці

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідером Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом у США. Сторони обговорити подальший розвиток стратегічного партнерства між державами.

Про це український лідер повідомив у своєму Telegram-каналі.

За словами Зеленського, політики зосередилися на нарощуванні двосторонньої торгівлі, інвестицій та економічної співпраці, а також участі турецьких компаній у відбудові України.

"Обговорили імплементацію Формули миру з особливим акцентом на забезпеченні свободи судноплавства в Чорному морі та лідерській ролі Туреччини у відповідному пункті Формули", — йдеться у заяві президента України.

Володимир Зеленський також повідомив, що запросив президента Ердогана відвідати Україну.

Раніше під час відеозвернення до учасників четвертого саміту Кримської платформи повідомив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що повернення Криму під український контроль є вимогою міжнародного права. Туреччина підтримує закінчення повномасштабної російсько-української війни на основі територіальної цілісності та незалежності України.

За інформацією Reuters, президент України в межах візиту до США ще відвідає Капітолій США 26 вересня. Там у нього запланована низка зустрічей, зокрема, із законодавцями від Демократичної та Республіканської партій. Про що саме будуть говорити під час зустрічей — не уточнюється.

Нагадаємо, під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що запрошення України в НАТО з чітким баченням кроків присутнє у плані перемоги президента Володимира Зеленського. Це повинно забезпечити справедливий і тривалий мир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 06:28