Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг. Джерело: nato.int

Зеленський провів зустріч з генсеком НАТО: обговорили посилення української ППО

У середу, 25 вересня, президент Володимир Зеленський на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Основним питанням було посилення української протиповітряної оборони.

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Глава держави зазначив, що під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом подякував йому за підтримку України під час перебування на цій посаді. Зеленський зокрема висловив подяку за зусилля для об’єднання світу, щоб допомогти Україні та зміцнити армію.
 
"Ми обговорили необхідність посилення української ППО, продовження роботи заради того, щоб наша держава отримала запрошення в НАТО якомога скоріше, та важливість вчасної реалізації всіх домовленості Вашингтонського саміту Альянсу", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, очільник Офісу президента Андрій Єрмак під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку заявив, що запрошення України в НАТО з чітким баченням кроків присутнє у плані перемоги президента Володимира Зеленського. Це повинно забезпечити справедливий та тривалий мир.

Раніше очільник міністерства закордонних справ Болгарії Іван Кондов переконаний, що країни-члени НАТО будуть в безпеці лише тоді, коли Україна стане повноправним членом Північноатлантичного альянсу.

Своєю чергою лідер України Володимир Зеленський переконаний, що війна з Російською Федерацією "ближча до завершення", ніж багато хто вважає. Президент закликав союзників зміцнити українське військо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 13:57