Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський розповів про пріоритетне питання, яке довго обговорювали на Ставці

На Ставці верховного головнокомандувача у вівторок, 26 грудня, велику увагу приділили виробництву української зброї наступного року. Йшлося про всі елементи — від артилерії до дронів і ракет.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Щодо кожного пункту — детальна розмова, детальне з’ясування щодо підприємств, контрактів, державних інвестицій у виробництво. За участю всіх, хто відповідає за результат для держави. Мінстратегпром, Міноборони, Генеральний штаб, головнокомандувач. Намітили з прем’єр-міністром, який обсяг коштів треба спрямувати в "оборонку" прискорено", — зазначив він.

Також, за його словами, урядовці мають визначитися з усіма завданнями для нашої дипломатичної роботи наступного року — саме щодо домовленостей із партнерами стосовно виробництва зброї, постачання компонентів і обладнання.

"Абсолютно всі плани, чіткий алгоритм дій — все основне має бути визначено для нашого оборонного комплексу, щоби наступний рік став максимально продуктивним. Україна мусить виробляти — самостійно або спільно з партнерами — усе, що необхідно для захисту від будь-яких форм російської агресії. Можемо це забезпечити", — впевнений український президент.

Він додав, що докладно обговорили на Ставці й ситуацію на фронті — щодо всіх напрямків доповідали командувачі. Зеленський висловив окрему вдячність нашим Повітряним силам, які добре попрацювали по окупантах у Криму.

"Провів сьогодні й нараду щодо нашої роботи з НАТО наступного року. Стратегія України у відносинах з Альянсом абсолютно зрозуміла — це фундамент безпеки й для України, і для всієї Європи разом з Україною. Під таку стратегію формуємо й відповідну тактику дій. Зовнішня політика, комунікація, інституційні кроки в нашій державі. Все має бути максимально змістовним", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, під час відеозвернення Зеленський також відреагував на вечірній удар російських окупантів по залізничному вокзалу в Херсоні, коли під обстріл потрапив евакуаційний потяг. Президент запевнив, що всі служби працюють на місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 23:37