Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Окупанти обстріляли залізничний вокзал та евакуаційний потяг у Херсоні: загинув поліцейський, ще двоє — поранені

У вівторок, 26 грудня, ввечері російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу у Херсоні. Під обстріл потрапив евакуаційний потяг. Є жертви.

Про це повідомили президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення, "Укрзалізниця" та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Щойно була доповідь щодо обстрілу Херсона. Російський удар по залізничному вокзалу. Евакуаційний потяг. Усі служби зараз на місці, кількість убитих та постраждалих встановлюється", — розповів Володимир Зеленський.

За його словами, на місці атаки було багато мирних мешканців. Усі оновлення щодо ситуації публікуватимуть відповідні служби.

За інформацією "Укрзалізниці", внаслідок обстрілів Херсона пошкоджено вокзал та рухомий склад. Станом на зараз відомо про кількох поранених співробітників. Пасажири перебувають в укритті.

При цьому залізничники уточнили, що людей хочуть пересадити в автобуси на привокзальній площі до Миколаєва, коли ситуація стабілізується. Також уже зараз готують резервні вагони, які відвезуть понад 100 пасажирів у безпечне місце.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко уточнив, що близько 140 цивільних на залізничному вокзалі чекали відправлення евакуаційного потягу. В цей час ворог розпочав масований обстріл міста.

"Поліцейські, які несли службу на вокзалі, терміново розпочали евакуацію людей. Завдяки чітким діям поліції, всіх вдалося вивести в безпечні місця. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надають медичну допомогу", — додав він.

За його словами, на жаль, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Він у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей. Ще двоє поліцейських — в лікарні з осколковими пораненнями.

Нагадаємо, що за добу 25 грудня війська країни-агресорки 71 раз обстріляли територію Херсонської області. Лише по Херсону ворог випустив 16 снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 21:28