Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Щоби люди розуміли": Зеленський відреагував на дискусії про мобілізацію в Україні

Обговорення законопроекту про зміни в мобілізації має бути публічним. Українці повинні розуміти, яке бачення у військового командування та як народні депутати пропонують розв'язувати питання, які виникають у Силах оборони.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні розпочалася дискусія щодо нових правил мобілізації. Є законодавча пропозиція — військове командування, Міністерство оборони, інші залучені органи представили її у Верховну Раду України", — зазначив він.

За його словами, правильно, щоби такі норми обговорювали та ухвалювали не кулуарно, а так, щоби люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви в тих чи інших правил і умов, що пропонують депутати та як розв’язуються питання, які вже є в наших воїнів у Силах оборони.

"Закон — це те, що стосується всіх. Кожного в державі. Буде правильно, щоби на базі Комітету Верховної Ради України військові разом із депутатами визначилися з тим, як саме на законодавчому рівні має бути забезпечений наступний рік для наших Сил оборони. Чекаємо на остаточний текст закону", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що військове командування не робило запиту щодо певної кількості мобілізованих. Водночас цифра у 450-500 тисяч мобілізованих, яка раніше озвучувалася, враховує формування поточного докомплектування, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 22:12