Фото: прес-служба Офісу президента

Зеленський розповів про важливі домовленості під час саміту з балканськими країнами: про що йдеться

Україна зміцнить свою артилерійську міць після домовленостей з країнами Західних Балкан після саміту "Україна — Південно-Східна Європа".

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський на прес-конференції з главою уряду Албанії. Глава держави 28 лютого відвідав Албанію та підписав угоду про співпрацю з прем'єр-міністром країни Еді Рамою.

"Сьогодні за результатами зустрічі, за результатами цього саміту ми маємо конкретні домовленості, зокрема, щодо зміцнення України та української артилерії", — заявив Зеленський.

Україна підтримує розширення Євросоюзу

Зеленський підкреслив, що Україна підтримує інтеграції західнобалканських країн в Європейський Союз.

"Потребуємо більше впевненості демократичного світу у собі, більше впевненості у власних силах. Наша єдність, наші альянси, все це має значення. Кожна нація, яка прагне бути частиною європейської та євроатлантичної спільнот та поділяє спільні цінності Європи та Євроатлантики, заслуговує на повноправну інтеграцію. Україна підтримує інтеграцію балканських держав", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у вівторок, 27 лютого, президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Саудівської Аравії. Серед тем для обговорення озвучувались наступні: формула миру, повернення полонених і депортованих осіб, а також перспективні напрями економічної співпраці та участь Саудівської Аравії у відбудові України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 15:45