Фото: armyinform.com.ua

Скільки Україна ще відчуватиме "снарядний голод": заява британського адмірала

Очікується, що Україні бракуватиме боєприпасів і вона відставатиме у війні з Росією протягом кількох місяців. Це триватиме до тих пір, поки Захід не погодиться на подальші кроки щодо підтримки Києва.

Таку заяву зробив начальник штабу оборони Великої Британії Тоні Радакін, пише The Guardian.

Адмірал, виступаючи на конференції в Лондоні, не став прямо коментувати пропозицію Франції щодо розміщення західних сухопутних військ в Україні, але натомість наголосив на гострій потребі збільшення промислової допомоги.

Військовий керівник сказав, що Україна зіткнулася зі складною ситуацією на суші, де її армія "зазнавала труднощів з боєприпасами та запасами", оскільки військова допомога США була припинена республіканцями в Конгресі, а Європа ще не в змозі заповнити цю прогалину.

Радакін заявив, що серед союзників НАТО йдуть розмови про те, "як ми можемо посилити нашу підтримку України" — при цьому нові заяви очікуються під час або напередодні липневого саміту НАТО у Вашингтоні, округ Колумбія.

Як відомо, українські захисники відчувають дефіцит артилерійських снарядів, що прямо впливає на ситуацію на фронті. Зокрема, нещодавно українським захисникам довелося відступити з Авдіївки на тлі дуже складної ситуації навколо міста.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Київ не втратив би Авдіївку, якби союзники вчасно передали артилерійські снаряди.

Раніше уряд Великої Британії 24 лютого оголосив про виділення пакета боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів, які є критично важливими для ведення війни України проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 23:51