Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

У США підрахували, скільки боєприпасів Північна Корея надала Росії з вересня 2023 року

Від вересня минулого року Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) надала Росії понад 10 тисяч контейнерів. Ідеться про боєприпаси або пов'язані з ними матеріали.

Про це свідчать дані інформаційного бюлетеня Державного департаменту США.

Росія імпортувала з КНДР морські контейнери з військовими вантажами через порт Східний. Зокрема, понад 7 400 контейнерів з боєприпасами та матеріалами, було доставлено до Росії через "Східну стивідорну компанію", яка керує контейнерним терміналом у порту Східний на Далекому Сході Росії та військово-морську базу ВМФ Росії "Дунай" поблизу Владивостока.

У Держдепі додали, що США продовжуватимуть викривати постачання зброї між КНДР і Росією та вживати заходів для перешкоджання цим незаконним транзакціям.

Раніше представник Головного управління розвідки України Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що влада КНДР відправила в Росію півтора мільйона артилерійських боєприпасів. Водночас він зазначив, що передані снаряди вироблялись у 70-80-х років минулого століття.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат висунув версію 15 лютого, що рашисти, ймовірно, атакували Україну північнокорейськими ракетами. Можливо, це КN-23, уламки яких уже знаходили в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 15:40