Джерело: "Арміяінформ"

У новий 13-й пакет санкцій проти РФ можуть потрапити компанії, що постачають їй боєприпаси з Північної Кореї, — Bloomberg

Рада Європейського Союзу у 13-й пакет санкцій проти Російської Федерації планує додати обмеження для компаній, які забезпечували транспортування та логістику боєприпасів з Північної Кореї до РФ.

Про це повідомляє Bloomberg.

"ЄС запропонував запровадити санкції проти близько 55 компаній і понад 60 осіб у рамках нового пакету заходів до двох років з моменту вторгнення Росії в Україну", — пише видання.

Відповідно до документів, з якими ознайомилося Bloomberg, обмеження стосуватимуться окремих осіб і фірм, які займаються виробництвом зброї та постачанням ключових технологій і електроніки, які використовуються російськими оборонними компаніями для створення озброєнь. До того ж обмеження стосуватимуться компаній, які забезпечували транспортування та логістику для постачання боєприпасів із Північної Кореї до Росії. 

Раніше Bloomberg повідомляв, що пакет санкцій, який стане 13-м з моменту вторгнення, буде обмеженим. Проте група держав-членів ЄС закликає блок додати нові економічні санкції. 

Варто додати, що лідери ЄС хочуть прийняти новий пакет заходів до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Нагадаємо, з 1 січня набула чинності заборона на торгівлю алмазами, що походять з Росії. Відповідне рішення було ухвалене в межах 12-го пакету санкцій Євросоюзу проти країни-агресора. Заходи передбачають заборону на прямий або непрямий імпорт, купівлю або передання діамантів із Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.02.2024 20:47