Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, у скільки разів Україна збільшила виробництво техніки і зброї протягом року

Україна активно працює над створенням власного озброєння. У 2023 році держава втричі збільшила виробництво зброї та техніки.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Очільник держави зазначив, що у 2023 році завдяки компаніям українського ОПК вдалося втричі збільшити виробництво зброї й техніки порівняно з минулим роком. За його словами, також відбувається зростання виробництва боєприпасів, зокрема для артилерії. До того ж 2024 році окрема увага приділятиметься виготовленню вибухових речовин та порохів.

"Завдання України максимально чітке: маємо зробити нашу державу настільки сильною та ефективною, щоб Росія відчувала, що на кожен їхній удар буде наша відповідь. Виконати це завдання можливо лише на основі достатнього виробництва вітчизняної зброї. Кожен, хто забезпечує Україну технікою, снарядами, всією необхідною зброєю, забезпечує нашу державу й політичною незалежністю", — наголосив гарант.

Зеленський також відзначив, що в оборонному комплексі постійно зростає частка приватних компаній. Зокрема, вже чотири з пʼяти компаній ОПК — це недержавні підприємства.

"Ми маємо нарощувати використання цієї сили, однієї з головних сил людської натури — сили підприємництва. Без цього розвиватися швидко просто неможливо. Буде правильно, щоб державні компанії нарівні конкурували з приватними підприємствами заради якості та швидкості нашого українського виробництва", — підкреслив гарант.

Також президент висловив подяку всім, хто створює та розвиває українські оборонні виробництва.

"Я дякую вам за цей рік і бажаю, щоб у наступному ви всі й ми з вами стали ще сильнішою командою", — додав він.

Нагадаємо, за даними Міноборони, в Україні наступного року планують суттєво наростити виробництво ракет та боєприпасів. Основний акцент буде спрямований на засоби протиповітряної оборони (ППО).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 18:32