Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, які країни зможуть купувати українську зброю

Державам, які раніше підтримали Україну у військовому плані в рамках формату "Рамштайн", буде дозволено купувати українську зброю. Наша країна розглядає можливість експорту озброєння. 

Таку заяву під час розмови з журналістами зробив президент Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що однією з головних загроз експорту української зброї в цей момент є ризик того, що Москва може отримати її через посередників. Щоб запобігти цьому, Зеленський пропонує ввести обмеження на коло потенційних покупців української зброї. Її продаватимуть тільки тим країнам, які входять до коаліції "Рамштайн".

"Тому я не проти, якщо щось розробиться, але за всієї поваги до близькосхідних та інших країн — тих, хто нам не допомагав зі зброєю, я не вважаю, що ми маємо право туди експортувати", — резюмував Володимир Зеленський.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що деякі країни світу теж оприлюднюють свої плани для закінчення російської агресії. Тому український План перемоги — не єдина стратегія, яка створена для завершення війни.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також наголосив, що країни, які не надають Україні допомогу та не підтримують Ії у війні проти російських агресорів, не дізнаються про зміст таємних додатків Плану перемоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 08:57