Скріншот з відео

Зеленський розповів, які важливі теми обговорив з президентом Латвії (відео)

Президент Володимир Зеленський після зустрічі з лідером Латвії Едгарсом Рінкевичсом відзначив внесок цієї країни під час повномасштабного вторгнення Росії. Сторони також обговорили ситуацію на фронті.

Відповідне відео з'явилось у Telegram президента України. Глава держави наголосив, що Латвія допомагає Україні, народу та воїнам від перших годин повномасштабної війни. 

"Внесок Латвії — один із найбільш вагомих. Сьогодні поінформував пана президента Латвії про ситуацію на полі бою, наші можливості та оборонні потреби України. Обговорили, як зробити сталим постачання та виробництво необхідних снарядів і зброї для нашої оборони", — сказав Зеленський.

Український лідер також звернувся до президента Латвії щодо можливості підтримати Україну броньованою технікою для евакуації наших поранених воїнів із поля бою: такі "медеваки" надзвичайно потрібні.

"Розглянули й можливості посилення нашої ППО, зокрема на фронті, щоб дати більше можливостей руху для наших воїнів, а також у прибережній зоні Чорного моря: це дасть більше сили нашій економіці. Дякуємо за всю надану нашій державі латвійську підтримку!" — додав президент України.

Раніше повідомлялось, що Сейм Латвії одностайно ухвалив заяву про підтримку початку переговорів про вступ України та Молдови до Європейського Союзу. При цьому латвійці закликали кандидатів у ЄС до подальших реформ.

Нагадаємо, 24 листопада до України з візитом прибула прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. Вона вшанувала пам’ять українських захисників, які загинули у війні РФ проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.11.2023 20:22