Фото: Офіс президента

Зеленський, Сирський та Гнатов прибули на Донеччину: яка ціль візиту (відео)

У середу, 26 червня, президент Володимир Зеленський разом з головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським та новим командувачем Об’єднаних сил генералом Андрієм Гнатовим прибули на Донеччину. Там глава держави заслухав доповіді військових безпосередньо з позицій.

Відповідне відео Зеленський оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

Український президент, зокрема представив офіційно Андрія Гнатова всім, хто відповідає за оборону в Донецькій області.

"Був радий особисто побачити та подякувати нашій 110-й бригаді та 47-й бригаді — абсолютно героїчні, результативні хлопці. Подякував і нашим бойовим медикам", — сказав Зеленський.

Глава держави також провів на Донеччині детальну нараду щодо безпеки та підтримки людей. 

"Багато питань. І щодо забезпечення життя — вода, соціальні питання, евакуація, і щодо допомоги обороні, і щодо відновлення житла. І буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які повинні бути і тут, і в інших місцях поблизу фронту — у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто із Києва не видно. І був здивований, що деякі профільні урядовці не були тут по пів року і більше. Буду робити щодо них відповідні висновки", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 24 червня Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Раніше начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич подав на нього заяву до Державного бюро розслідувань.

Бойові дії на Донеччині

За даними Генштабу, на Сіверському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Від початку доби окупанти здійснили 13 безрезультатних штурмових дій поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Ситуація під контролем підрозділів Сил оборони. 

Дев’ять спроб ворога наблизитися до наших позицій біля Часового Яру, Іванівського та Андріївки, на Краматорському напрямку, зазнали невдачі. Водночас окупанти не відмовляються від намірів просунутися в районі Часового Яру, де зараз ще тривало боєзіткнення. Ситуація під контролем українських захисників. 

На Торецькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала та залишається напруженою. За підтримки авіації противник 11 разів атакував поблизу Торецька, Північного та Нью-Йорка. Всі штурмові дії підрозділи Сил оборони відбили. Вживаються заходи щодо нарощування стійкості оборони. 

На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Кількість боєзіткнень зросла до 42. Загарбники продовжують натиск на бойові порядки захисників України поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Воздвиженки,  Новоселівки Першої та Яснобродівки. Нашими воїнами відбито 35 ворожих атак, тривають бої в районах Новоолександрівки та Сокола. 

Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали 271 окупант вбитими та пораненими. Знищено один танк, три бойові броньовані машини, дві гармати та два автомобілі. Втрати уточнюються.

На Курахівському напрямку від початку доби відбулося шість боєзіткнень. Зазнали невдачі дві штурмові дії загарбницьких військ поблизу Георгіївки та Костянтинівки. Водночас зберігається активність ворога поблизу Красногорівки де тривали бої.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer, що "армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2024 10:50