Фото: сайт президента України

Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з Нарендрою Моді: які теми обговорили

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Нью-Йорку з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Основною темою розмови стала Формула миру на тлі війни з Російською Федерацією.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Під час зустрічі з Моді глава держави подякував Індії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. 

"Володимир Зеленський і Нарендра Моді обговорили реалізацію співпраці в напрямах, про які домовилися під час історичного візиту прем’єр-міністра Індії до Києва місяць тому. Тоді йшлося про активізацію торговельно-економічного та оборонного співробітництва, залучення Індії до повоєнної відбудови, а також взаємодію в галузях освіти, науки та культури", — йдеться у повідомленні Офісу президента.

Також, як йдеться у повідомленні, окрему увагу під час зустрічі приділили посиленню взаємодії на міжнародних майданчиках, зокрема в межах ООН та G20, а також реалізації Формули миру та підготовці до другого Саміту миру.

Нагадаємо, під час візиту глави індійського уряду до Києва Нарендра Моді закликав президента України Володимира Зеленського сісти за стіл переговорів з главою Кремля Володимиром Путіним. Він у липні зустрічався з російським диктатором і намагався переконати його припинити війну.

Варто зазначити, що у червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур заявив, що Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 24.09.2024 07:01