Скріншот з відео

Зеленський відкрив меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу (відео)

У середу, 11 вересня, президент Володимир Зеленський повідомив про відкриття у Києві українського національного меморіалу, присвяченому ушануванню трагедії кримськотатарського народу. Це станеться у межах четвертого саміту міжнародної Кримської платформи.

Відповідне відео Зеленський оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

Зеленський наголосив, що Крим — це не просто територія, а частина нашої душі, це земля, де наші люди жили в мирі та гармонії зі своєю культурою, мовою, традиціями. 

"Ми не просто боремося за повернення Криму — ми боремося за відновлення справедливості, за можливість для кожного кримчанина повернутися додому, у свій Крим, вільний від Росії та страху", — сказав Зеленський.

Український лідер також підкреслив, що колись неодмінно такий самий меморіал з’явиться в нашому, вільному Криму. 

"Ми впевнені, що Крим буде вільним. Це наше спільне завдання, і весь світ сьогодні разом з Україною в цій боротьбі", — додав Володимир Зеленський.

Кримська платформа — ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Нагадаємо, 11 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен разом з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі прибули до Києва. Це стало першою подібною спільною поїздкою очільників дипломатичних відомств країн за останні роки. З політиками також помітили посла України у Великій Британії Валерія Залужного.

Також стало відомо, що до Києва на саміт Кримської платформи прибули прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня та президент Литви Гітанас Науседа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2024 12:51