Фото: сайт президента

Зеленський відреагував на знищення російського корабля "Цезар Куніков" (відео)

Під час вечірнього відеозвернення 14 лютого президент Володимир Зеленський відзначив роботу Головного управління розвідки у напрямку створення безпеки у Чорному морі. Глава держави також повідомив про напрацювання щодо забезпечення армії озброєнням та успіхи на дипломатичному фронті.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський висловив подяку Збройним силам України, а також воїнам ГУР — групі 13 Дев'ятого департаменту. 

"Сьогодні додалось іще безпеки в Чорному морі. І ще мотивації нашим людям. І це важливо. І ми крок за кроком очистимо Чорне море від російських терористичних об’єктів", — зазначив президент.

Глава держави також провів сьогодні тривалу нараду щодо одного з ключових питань цієї війни, а саме — наших українських можливостей протидіяти російським дронам. За словами Зеленського, на нараді були Сирський, Умєров, Сухаревський, Шмигаль, Камишін, Федоров, Єрмак, Коростельов, представники виробників, представники розвідок. 

"Заслухав звіт щодо наявних розробок. Працюємо і над комплексами РЕБ, радіоелектронної боротьби, і над комплексами ЗРК. Вже близько половини наявних систем — саме українського виробництва, розробки наших людей. Звичайно, є й спільні проекти з партнерами. І, власне, розпочатих виробництв та заявлених на виробництво розробок доволі багато. Головне тепер — усі їх вмонтувати в практику застосування на фронті", — зазначив український президент.

Зеленський акцентував на правильному налаштуванні та переналаштуванні на основі реальних бойових потреб, правильній розстановці, правильній й системній інтеграції до тактики бойових дій. 

"Правильна взаємодія між запитами фронту й можливостями нашої промисловості. Максимальне нарощування наших виробництв. А це, у підсумку, — захист життя наших воїнів та розширення наших можливостей діяти на фронті. Від протидії російським "орланам" до знищення російської РЕБ", — заявив він.

Зеленський повідомив, що цей рік має забезпечити для України більше результатів — саме таких, у відновленні безпеки для українських дій. 

"Глобальне значення України — бути донором безпеки, експортером безпеки. Українці вміють бути сильними й завжди тепер будуть сильними та допомагатимуть іншим", — сказав президент

Глава держави наголосив на черговому розширенні наших міжнародних коаліцій, зокрема, коаліції дронів. 

"До Великої Британії, Латвії та Швеції приєдналися Нідерланди, Німеччина, Естонія. Фундамент коаліції — сильний, коаліція вже працює. І сьогодні, до речі, — нове засідання "Рамштайну". Нарощування спільних виробництв і прискорення постачання головні, дрони та ППО — пріоритети цього "Рамштайну", — зазначив Зеленський.

Обстріл Селидового

Зеленський заявив, що минулого вечора й ночі російські терористи дуже жорстоко обстріляли місто Селидове Донецької області. Влучання відбулось по житлових будинках, по звичайній цивільній забудові й по лікарні. 

"Прицільний російський удар по місту. На момент цього удару в лікарні було майже 150 пацієнтів, три людини загинули — мама з маленьким сином і жінка, яка готувалася стати мамою. Мої співчуття рідним і близьким! Обов’язково російська держава отримає відповідь на цей удар", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вночі 14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки та оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту країни-агресорки. Корабель було знищено за допомогою морських дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.02.2024 21:53