Фото: Офіс президента

Зеленський відвідав позиції військових на Донеччині та Запоріжжі: усі подробиці

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 26 червня, відвідав Донеччину та Запорізьку область. Він поспілкувався з військовими, які відзначились у важких боях на Бахмутському та Бердянському напрямках.

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

Візит на Донеччину

Під час візиту на Донеччину Зеленський поспілкувався з захисниками та вручив їм державні нагороди.

"Шановні наші герої, маю честь сьогодні бути тут і насамперед подякувати вам за захист нашої держави, суверенітету, наших сімей, дітей, нашої рідної України. Хочу вам подякувати, нагородити всіх вас і потиснути руку з великою вдячністю вам, вашим сім’ям, вашим батькам за те, що ви в нас такі є", — звернувся головокомандувач до військовослужбовців.

Також Зеленський побажав захисникам здоров’я і перемоги.

"Україна пишається кожним із вас. Ви – круті, міцні. Наші справжні українці. І всі в державі, хто не на фронті, прекрасно розуміють, що ви робите сьогодні найскладнішу роботу. І всі знають, що східний напрямок дуже складний, тут гаряче. Тому я впевнений, що великий внесок у майбутню перемогу зробите саме ви", — наголосив він.

Крім того, президент присвоїв звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" капітану Олегу Оливі, командиру аеромобільної роти 81-ї окремої бригади ДШВ. Він за час проходження військової служби разом із підлеглим особовим складом знищив десятки одиниць техніки ворога та понад сотню окупантів. Герой кілька разів зазнавав поранень, проте відмовлявся від госпіталізації та залишався на полі бою.

Також відомо, що 26 червня Олег Олива відзначає свій день народження. Глава держави привітав його зі святом і подякував за захист України.

До того ж за доброю традицією Зеленський зупинився на заправці в Донецькій області, щоб випити кави з військовослужбовцями, які приїхали туди у справах. Президент побажав солдатам міцного здоров'я та удачі на полі бою.

Візит на Запоріжжя

Також президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військ на Бердянському напрямку.

"Дуже важливо сьогодні бути тут. Особливо приємно вітати 3-й батальйон Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького Сухопутних військ Збройних сил України. Дякую вам за те, що захищаєте Україну, боретеся за нашу незалежність і свободу   свободу для кожного і кожної з нас. Бережіть себе. Збережете своє життя збережете Україну",   зазначив він у Telegram-каналі.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський відвідав Одещину з робочим візитом. Там гарант провів нараду з військовим командуванням та керівниками правоохоронних органів. Зазначається, що учасники наради обговорили питання відновлення економіки області, яка зазнала втрат унаслідок російських обстрілів енергетичної інфраструктури, та забезпечення її стабільного функціонування, перезапуск ключових підприємств в умовах воєнного стану. Гарант наголосив, що окремий пріоритет — безпека на морі, тому що необхідно забезпечити роботу зернового коридору, який є фундаментальним для економіки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2023 22:32