Фото: Офіс президента

Зеленський вирушив до Швеції: про що домовлятимуться на зустрічі

Президент Володимир Зеленський повідомив про робочий візит разом із першою леді Оленою Зеленською до Швеції. там відбудуться зустрічі з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, королем Карлом XVI, королевою Сільвією, спікером Андреасом Норленом та головами парламентських партій.

Про це глава держави написав у Telegram.

Зеленський наголосив, що першочергове завдання — посилення українських воїнів на землі та в небі, розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в ОПК, європейська інтеграція України та спільна безпека у євроатлантичному просторі. 

"Широкі українсько-шведські переговори. Особисто подякую Швеції за підтримку нашої боротьби за свободу й незалежність. Наша повна підтримка Швеції на шляху до НАТО. Впевнені, що разом гарантуємо надійний мир в усьому балто-чорноморсько-азовському регіоні", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 серпня Швеція оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Його уже схвалив парламент, загальна сума допомоги становить приблизно 270 мільйонів євро. Українські захисники отримають боєприпаси та запчастини на суму приблизно 90 мільйонів євро, а також вантажівки та обладнання для розмінування на суму приблизно 180 мільйонів євро. Крім того, парламент Швеції ухвалив рішення продати США ракети AMRAAM "повітря-повітря". Згодом їх зможуть передати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.08.2023 13:22