Володимир Зеленський і журналісти в Ґранаді. Скріншот з відео

"Відчуваємо підтримку зі США, але деякі голоси дуже дивні": Зеленський виступив перед журналістами в Іспанії (відео)

Під час перебування в Іспанії президент Володимир Зеленський коротко відповів на запитання журналістів. Український гарант бере участь у саміті Європейського політичної спільноти.

"Я вважаю, що основні виклики, які є перед усіма нами, — насамперед збереження єдності в Європі. Я кажу не лише про країни Євросоюзу, а й про всю Європу. Я вважаю це найбільшим викликом, тому що Росія атакуватиме інформаційно, дезінформаційно, фейками", — зазначив він.

Ще одним важливим викликом для України Зеленський назвав те, що дуже потрібно мати захисний щит на зиму, тому що "взимку на нас буде багато атак різними видами російських ракет, а також іранськими дронами".

На запитання про вплив політичної ситуації в США на підтримку України український президент відповів так:

"Я вважаю, що в Україні ми перестали переживати ще в перші дні повномасштабної війни. Нам уже занадто пізно переживати. Нам потрібно працювати. Я був у Вашингтоні, зустрічався з президентом Байденом і чув про його стовідсоткову підтримку, а також — про двопартійну підтримку в Конгресі. Я вважаю, що це важливо. Звичайно, зараз важки виборчий період у США. Лунають різні голоси, деякі з них дуже дивні. Про це ми теж говоритимемо сьогодні"

Нагадаємо, що в четвер, 5 жовтня, Володимир Зеленський уже зустрівся з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом і виступив із промовою на саміті Європейської політичної спільноти в іспанській Ґранаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 15:04