Фото: Офіс президента

Зеленський вручив нагороди військовим і цивільним з нагоди Дня Соборності України (відео)

У понеділок, 22 січня, президент Володимир Зеленський вручив нагороди військовим і цивільним з нагоди Дня Соборності України.

Відповідне відео гарант опублікував на своєму Telegram-каналі.

В урочистій церемонії, яка відбулася в Маріїнському палаці в Києві, взяли участь медичні працівники, волонтери, військовослужбовці, енергетики, представники місцевої влади. Глава держави зазначив, що для нього честь особисто привітати кожного з них з Днем Соборності України.

"Хочу подякувати вам за той прояв міцності, об’єднання, сили, яку ви всі продемонстрували із самого початку російського вторгнення. Дякую, що зберегли нашу державу. Дякую, що захистили її. За це вам велика вдячність від мене особисто й від усього нашого народу", — заявив Зеленський.

Президент побажав усім присутнім здоров’я та перемоги над російським ворогом. На церемонії нагородження також були присутні: міністр оборони України Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, його заступники Роман Машовець та Олексій Кулеба.

Варто зазначити, що День Соборності України святкують 22 січня на честь проголошення Акту злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). 105 років тому українські землі вперше об'єдналися в одній державі, а головна традиція свята на початку 90-х стала наймасштабнішою антирадянською акцією. Саме 22 січня 1919 року на Софійській площі відбулися урочисті збори, під час яких об'єдналися УНР і ЗУНР.

Нагадаємо, минулого року в цей день президент Володимир Зеленський зазначав, що ця історична подія передала наступним поколінням українців дві мудрості: якщо не припиняти боротьби, рано чи пізно єдину й незалежну державу буде відновлено; якщо не досягнути справжньої єдності, незалежність буде втрачено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.01.2024 18:59