Фото: Офіс президента України

Зеленський закликав "слуг" підтримати зміни в Кабміні, — ЗМІ

У середу, 4 вересня, президент Володимир Зеленський взяв участь у засіданні фракції "Слуга народу" та обговорив з народними депутатами необхідність перезавантаження Кабінету міністрів. Очільник держави закликав парламентарів підтримати зміни в уряді. Це сталося на тлі сьогоднішніх провальних голосувань у Верховній Раді.

Про це пише "РБК-Україна", посилаючись на джерела у "Слузі народу".

"Він переконував, що це консолідована позиція всіх. Що такі зміни треба прийняти. Президент озвучив кандидатуру на міністра закордонних справ, оскільки це його квота — Андрія Сибігу. Також він перелічив інших кандидатів, яких пропонується призначити в уряд", — заявив один із "слуг".

На засіданні також був присутній прем’єр-міністр Денис Шмигаль та всі кандидати, яких планується 5 вересня назначити в уряд, для представлення та спілкування з нардепами зі "Слуги народу".

Редакція видання опублікувала імовірні перестановки в уряді:

  • Герман Сметанін — Мінстратегпром (замість Олександра Камишіна);
  • Наталія Калмикова — Мінветеранів (замість Олександра Порхуна);
  • Олексій Кулеба — об'єднані Мінрегіон та Мінреінтеграції (замість Ірини Верещук);
  • Ірина Верещук — заступник голови ОП;
  • Віталій Коваль — Мінагрополітики;
  • Світлана Гринчук — Мінекології;
  • Ольга Стефанішина — Мін’юст (замість Дениса Малюськи);
  • Микола Точицький — Мінкульт.

При цьому Міністерство інфраструктури буде виділено в окреме відомство.

Кадрові зміни в уряді

4 вересня парламент ухвалив низку рішень щодо кадрових перестановок. Своїх посад лишилися міністр юстиції Денис Малюська, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Натомість віце-прем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук звільнити не змогли. Також Верховна Рада не підтримала відкликання Марʼяни Безуглої з посади заступника голови комітету з нацбезпеки.

Нагадаємо, 4 вересня народні депутати провалили голосування у Верховній Раді за звільнення Віталія Коваля з посади голови Фонду державного майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2024 20:33