Фото: Офіс президента України

Зеленський запевнив, що захист українського неба стане сильнішим

У середу, 31 липня, під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський відзначив роботу протиповітряної оборони, яка знищила майже 90 ворожих "шахедів". Глава держави запевнив, що українське небо буде мати ще кращий захист у майбутньому.

Текст звернення з'явився на сайті президента України.

"За одну цю минулу ніч збито майже 90 "шахедів". Серйозний результат. Дякую всім за влучність: нашим мобільним вогневим групам, винищувальній авіації, зенітникам, спеціалістам РЕБ — усім. Добре попрацювали в небі багатьох наших областей. І дуже важливо нарощувати українські можливості захисту неба. Все для цього ми робимо", — сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що українським захисникам потрібні надійні системи ППО та достатня далекобійність нашої зброї. 

"Російський терор має програвати щоразу, коли окупант намагається зламати життя в Україні. І це не тільки наша безпека. Це безпека кожного поруч із Росією. Будемо й надалі працювати з нашими партнерами — переконувати, шукати у світі й постачати в Україну те, що необхідно для нашого захисту, виробляти спільно необхідну зброю. Це все — спільний захист усіх у Європі, усіх у світі, хто цінує життя", — заявив український лідер.

Дипломатичний фронт

Зеленський повідомив, що провів нараду з міжнародниками щодо підготовки нових домовленостей із партнерами — безпекових домовленостей, а також відбудови в Україні. 

"Готуємо й нові двосторонні безпекові угоди та нові домовленості на багатосторонньому рівні. Те, що точно посилить Україну. Серпень — час для підготовки. Осінь — час для результатів. Я вдячний усім у команді, хто залучений. І хочу подякувати зараз Сполученим Штатам за оголошений напередодні пакет підтримки. Серед іншого в пакеті — ракети для ППО "Насамс" — те, що потрібно, бо це завжди дефіцит. Також — боєприпаси для "хаймарсів" та "джавеліни", — додав президент.

Володимир Зеленський також наголосив, що у середу заслухав доповідь головкома Олександра Сирського. 

"Фронтова ситуація. Передусім Покровський напрямок. Наші позиції, наші захисні дії та наше можливе посилення. Вдячний усім, хто знищує окупанта й захищає нашу державу — результативно захищає", — додав глава держави.

Раніше в українському Міністерстві закордонних справ пояснили позицію Києва щодо переговорів з Російською Федерацією. При цьому у відомстві вказали на два важливі фактори.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел переконаний, що без Росії та Китаю за столом переговорів неможливо досягти будь-яких мирних переговорів щодо війни в Україні.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що міжнародні партнери України мають чинити тиск на країну-агресорку Росію, аби та погодилася на дипломатичне врегулювання війни та сіла за стіл перемовин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 21:27