Георгій Тихий. Джерело: Міністерство закордонних справ України

Українське МЗС вказало на два важливі фактори щодо переговорів з Росією

В українському Міністерстві закордонних справ пояснили позицію Києва щодо переговорів з Російською Федерацією. При цьому у відомстві вказали на два важливі фактори.

Таку заяву під час брифінгу зробив речник українського Міністерства Георгій Тихий. Посадовець, зокрема прокоментував можливе залучення РФ до другого Саміту миру.

"Питання не в тому, щоб посадити Росію за стіл переговорів, а в тому, щоб вона вела ці переговори доброчесно", — сказав він.

Георгій Тихий зазначив, що Україна продовжує дотримуватися позиції, що залучення Росія можливе. Він повторив, що важливі два фактори — тиск на полі бою і тиск на міжнародній арені.

Як відомо, прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні прибула з візитом до Китаю. Її мета стабілізувати зв’язки з Пекіном перед президентськими виборами у США. Візит триває з 27 по 31 липня. Мелоні запланувала зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном і прем'єр-міністром Лі Цяном.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел переконаний, що без Росії та Китаю за столом переговорів неможливо досягти будь-яких мирних переговорів щодо війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 15:53