Фото: Офіс президента

Зеленський запросив принца Саудівської Аравії взяти участь у переговорах з питань миру на Мальті

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі Спадкоємним принцом, прем'єр-міністром Королівства Саудівська Аравія Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Про це повідомив Офіс президента.

Під час перемовин Зеленський наголосив на важливості розвитку відносин із Королівством Саудівська Аравія та регіоном Затоки. Співрозмовники обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час їхньої останньої зустрічі, та скоординували майбутні спільні зусилля.

Також гарант подякував Мухаммаду бін Салману аль Сауду за його особисту роль в організації успішної зустрічі радників з питань національної безпеки у Джидді задля реалізації Формули миру. Президент запросив представника Королівства Саудівська Аравія стати учасником наступної такої зустрічі на Мальті й відзначив важливість участі Королівства в організації Глобального саміту миру. 

Крім того, очільник держави та Спадкоємний принц, прем'єр-міністр Королівства Саудівська Аравія обговорили ситуацію на Близькому Сході. Зеленський наголосив на необхідності уникнення подальшої ескалації та розростання війни. 

"Я вірю, що ми поділяємо погляди на необхідність мирного рішення. Ми готові працювати з партнерами для порятунку життів цивільних", — зазначив Зеленський.

\Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що запропонована ним Формула миру для справедливого закінчення війни Росії проти України може стати базою й для припинення інших військових конфліктів на планеті. Зеленський наголосив, що, на жаль, в Україні не єдиний і не останній військовий конфлікт у світі.

Додамо, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький пояснював, що українська влада обрала Мальту місцем проведення нової зустрічі з питань миру, адже ця країна активно підтримує всі мирні ініціативи Києва. Вперше інформацію про те, що Україна хоче провести зустріч щодо Формули миру на рівні радників на Мальті президент Володимир Зеленський підтвердив у розмові з американським колегою Джо Байденом 19 жовтня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2023 19:41