Фото: Офіс президента

Зеленський заявив про "хороші сигнали" після зустрічі зі спецпредставницею США з питань економічного відновлення України

У понеділок, 16 жовтня, президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч зі спеціальною представницею Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Глава держави заявив про "хороші сигнали" їхньої розмови.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

"Візит в Україну спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Хороша розмова, хороші сигнали", — зазначив президент.

За його словами, співрозмовники обговорили передусім захист енергетичної інфраструктури та потреби у відбудові України. Також йшлося про макрофінансову підтримку України та справедливе використання заморожених російських активів.

"Ми зацікавлені і в залученні приватних американських інвестицій до довгострокових проектів в аграрному секторі, машинобудуванні та хімічному виробництві, і в участі американських компаній у перебудові української енергетичної системи", — додав гарант.

Також Зеленський висловив подяку президенту США Джо Байдену, обом партіям Конгресу та всьому американському народу за надання Україні допомоги.

"Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомогти пройти зимовий період та зберігатимуть підтримку нашої держави стільки, скільки необхідно для перемоги", — наголосив очільник держави.

Нагадаємо, що адміністрація президента Джо Байдена займається активним пошуком фінансування для України поза бюджетом США. Таким чином прагнуть зменшити ризики у зв’язку з непрогнозованими рішеннями Конгресу. Теперішнього бюджету вистачить максимум на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 18:40