Пенні Прітцкер. Джерело Bloomberg

Спецпредставник США з економічної відбудови вперше прибула в Україну

У понеділок, 16 жовтня, спеціальний представник Сполучених Штатів Америки з питань економічної відбудови України Пенні Прітцкер прибула до Києва. Це її перший візит до нашої країни на цій посаді.

Посол США в Україні Бріджіт Брінк опублікувала в мережі спільне фото з Прітцкер на київському залізничному вокзалі.

"Дуже тепло вітаємо з поверненням до Києва, держсекретар Прітцкер!" — підписала вона фотографію.

Бріджіт Брінк і Пенні Прітцкер

Бріджіт Брінк і Пенні Прітцкер. Джерело X (колишній Twitter) Бріджіт Брінк

Варто зазначити, що спецпредставник США з відбудови України вперше прибула до Києва від часу її призначення 14 вересня на цю посаду. Однак вона вже зустрічалася раніше з президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку.

Наприкінці вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів телефонну розмову з Прітцкер, під час бесіди сторони обговорили залучення американського бізнесу до відбудови України. Раніше вона зазначала, що приватні компанії США хотіли би розпочати інвестиції в Україну, але для цього наша країна має провести реформи у сфері підзвітності та прозорості.

Що відомо про Пенні Прітцкер

Пенні Прітцкер була міністром торгівлі США з 2013 по 2017 рік. Одна з 11 спадкоємців родини мільярдерів Прітцкерів, ключова фандрайзерка кампаній Байдена та Обами.

Прітцкер є засновницею і головою PSP Partners — приватної інвестиційної фірми, яка займається нерухомістю, хедж-фондами та стартапами. Після повернення в приватний сектор Прітцкер приєдналася до правління корпорації Microsoft і стартапу корпоративного програмного забезпечення Icertis.

Нагадаємо, що адміністрація президента Джо Байдена займається активним пошуком фінансування для України поза бюджетом США. Таким чином прагнуть зменшити ризики у зв’язку з непрогнозованими рішеннями Конгресу. Теперішнього бюджету вистачить максимум на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 12:13