Фото: Офіс президента

Зеленський зробив нову заяву про вступ України в НАТО під час війни

Україна не має наміру втягнути будь-якого члена НАТО у війну проти Росії. Наша держава прекрасно розуміє, що не зможе приєднатися до Альянсу, поки тривають бойові дії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Естонії Аланом Карісом.

Глава держави наголосив, що Україна потребує гарантій безпеки до закінчення війни проти Росії і не шукає альтернативи членству в Північноатлантичному Альянсі. На сьогодні гарантіями безпеки для України є санкції, фінансові гарантії і зброя.

"Наведіть мені приклад, яка країна НАТО воює із Росією? На території якої країни НАТО зараз є російські війська? Це говорить про те, що поки що це найкращі гарантії безпеки для України. Крапка. Ми люди адекватні і розуміємо, що жодну країну НАТО ми не будемо втягувати у війну. Україна не буде членом НАТО поки йде ця війна. І не тому, що не хочемо, атому, що це неможливо", — сказав президент.

Нагадаємо, країни-члени Північноатлантичного альянсу мають намір надати Україні потужний пакет допомоги на саміті НАТО у Вільнюсі

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Відтак, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Варто зауважити, що країни Північної Європи підтримують вступ України до Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу. Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція виступили зі спільною заявою на саміті за участю нашої держави.

Крім того, президенти України та Румунії Володимир Зеленський і Клаус Йоганніс у четвер, 1 червня, підписали спільну декларацію про підтримку Румунією євроатлантичної інтеграції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 19:27