Фото: slovoidilo.ua

Блінкен анонсував потужний пакет підтримки для України на саміті НАТО

Країни-члени Північноатлантичного альянсу мають намір надати Україні потужний пакет допомоги на саміті НАТО у Вільнюсі.

Про це заявив глава Держдепу США Ентоні Блінкен під час брифінгу.

"Я впевнений, що результатом у Вільнюсі стане потужний пакет політичної та практичної підтримки України", — сказав він.

Блінкен зазначив, що союзники по НАТО підтримують свої зобов'язання щодо майбутнього членства України в Альянсі, які вони взяли на себе під час Бухарестського саміту 2008 року.

"Всі тут підтримують Бухарестські зобов’язання. Нічого не змінилось. Ми особливо зосереджені на тому, що ми можемо зробити, щоб ще більше посилити відносини між Україною та НАТО. Я думаю, ви побачите, що це буде особливістю саміту у Вільнюсі", — наголосив Блінкен.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Відтак, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Варто зауважити, що країни Північної Європи підтримують вступ України до Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу. Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція виступили зі спільною заявою на саміті за участю нашої держави.

Крім того, президенти України та Румунії Володимир Зеленський і Клаус Йоганніс у четвер, 1 червня, підписали спільну декларацію про підтримку Румунією євроатлантичної інтеграції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 19:30