Фото: Офіс президента України

Зеленський зробив нову заяву щодо ймовірних переговорів з Путіним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що приклад лідера найманців ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина показує, що відбувається, коли хтось намагаєтеся укласти угоду з російським диктатором Володимиром Путіним. Саме тому переговори з ним щодо миру просто неможливі.

Про це Зеленський сказав інтерв'ю CNN.

"Коли ви хочете прийти до компромісу або діалогу з кимось, ви не можете робити цього з брехуном", — зазначив президент.

Зеленський припустив, що смерть Пригожина після того, як він, очевидно, отримав обіцянки щодо своєї свободи продовжувати діяльність, всього через кілька тижнів після того, як очолив повстання проти путінського ведення війни, стало попередженням, до якого варто прислухатися.

У приклад своєї позиції український лідер навів інші країни, які постраждали від нападу путінського режиму.

"Ви бачили якийсь компроміс з боку Путіна з інших питань? З Грузією? З Молдовою?" — поставив риторичне запитання президент.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що Росія шукає можливості вийти з війни. Проте Україна не ведеться на це й не має наміру вести переговори з диктатором Володимиром Путіним. До того ж він наголошував, що Україна вже представила своє бачення миру у Формулі, яка складається із 10 чітких пунктів. Без виконання вимог Формули миру переговори із країною-агресоркою неможливі.

Водночас прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков повідомляв, що глава Кремля "готовий до будь-яких контактів, аби досягти необхідних для Росії цілей, щоб уникнути продовження війни проти України". За словами рупора Путіна, російський диктатор нібито і раніше "був відкритий для діалогу з Україною".

Крім цього, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що Кремль не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Нагадаємо, президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати Зеленського з диктатором Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2023 01:17