Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Зеленський зробив важливу заяву щодо реабілітації визволених бійців із полону РФ

До кінця 2024 року Міністерство оборони та Генеральний штаб повинні розгорнути медичну інформаційну систему (МІС). Це необхідно для цифровізації процесів реабілітації поранених військовослужбовців і визволених із полону.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час виступу на першому щорічному міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоровʼя.

Глава держави наголосив, що треба бути уважнішими до поранених та бути уважнішими до тих, хто повернувся з російського пекла.

"Йдеться про механізми реінтеграції звільнених із полону бійців, створення центру реінтеграції та забезпечення відновлення військовослужбовців. Все, що може бути зацифровано, має бути зацифровано", — заявив український лідер.

Зеленський також підкреслив, що Міноборони разом із Генштабом мають до кінця 2024 року розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб "маршрут пораненого був прозорим і зрозумілим".

Нагадаємо, 17 липня Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з полону 95 військових. Цьому процесу активно сприяли Об'єднані Арабські Емірати.

Також на початку травня під час великодньої літургії Вселенський патріарх Варфоломій закликав Україну та Росію до обміну полонених у форматі "всіх на всіх".

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, станом на 24 травня у російському полоні перебувають 403 українки. Значна частина з них — цивільні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2024 13:55