Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський зробив заяву про вибори під час війни

Український президент Володимир Зеленський переконаний, що "ніхто не погодиться" на війну, яка триватиме ще довгі роки. Водночас якщо бойові дії продовжаться, то Київ шукатиме рішення для проведення виборів.

Так заяву Зеленський зробив в інтерв'ю BBC.

Глава держави, зокрема відповів на питання журналіста, чи він далі перебувати на посаді президента, якщо війна в Україні триватиме 10 років.

"По-перше, ніхто не погодиться на війну, яка буде йти ще 10 років або довгі роки. Це дуже складно. Світу складно, всім складно. І я думаю, що це неможливо реально. Це перше. Тоді буде багато жертв. І так багато, а буде ще в рази. Це не можна допустити. Це друге.

Третє — я з задоволенням провів би вибори, якби можна було. І якщо війна буде затягуватися (ще раз кажу, ми зі свого боку будемо робити все, щоб вона не затягнулася), але якщо вона буде затягуватися, треба буде знаходити те чи інше рішення. Я поки що не знаю, яке. Це складно, бо це зміни Конституції України. Конституцію не можна міняти в час війни, проводити вибори в час воєнного стану не можна", — заявив Зеленський.

Український лідер також відповів на питання, чи може він дійти до точки, коли потрібно буде передати повноваження комусь іншому. Зеленський дав ствердну відповідь, але додав, що це станеться "після війни".

Він також наголосив, що необхідно закінчити війну й покінчити з главою Кремля Володимиром Путіним.

"Ми маємо завершити її (війну, — ред.) й маємо покінчити з ним, це дуже важливо для нашого народу і нашої держави", — сказав Зеленський. На уточнювальне питання, чи йдеться про Путіна, президент України відповів: "Так".

Раніше Володимир Зеленський заявив, що українська влада спробує закінчити гарячу фазу війни з Російською Федерацією до кінця 2024 року. План її завершення буде готовий у відповідні терміни.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни проаналізували, що російський диктатор Володимир Путін наразі не зацікавлений у мирних переговорах з Україною, які будуть базуватися на міжнародному праві, а не на умовах Кремля. Як зазначили фахівці, кремлівський диктатор і надалі вимагає повної капітуляції України для припинення війни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 21.07.2024 17:42