Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся із митрополитом Халкедонським Еммануїлом: що обговорили

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 10 серпня, провів зустріч із представником Вселенського Патріархату митрополитом Халкедонським Еммануїлом.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Сторони обговорили духовну незалежність України, українську Формули миру, а також питання повернення дітей, яких незаконно депортували російські окупанти.

Зеленський зазначив, що візит митрополита є дуже важливим сигналом підтримки України та українського народу з боку Вселенського Патріархату під час повномасштабної війни, розв'язаної Росією. Разом з тим гарант передав Вселенському Патріарху запрошення відвідати Україну.

"Я надзвичайно ціную той діалог, який ми продовжили з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм під час мого нещодавнього візиту до Туреччини. Це було дуже важливо", — наголосив очільник держави.

Своєю чергою, митрополит Халкедонський Еммануїл переказав Главі держави найкращі вітання від Його Всесвятості.

"Ми дуже сильно підтримуємо вас у цей важкий момент. Ви можете бути впевнені в нашій підтримці та в усьому, що ми можемо зробити від імені Вселенського Патріархату", — зазначив він.  

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів екстрену нараду з керівниками дипломатичних установ України в іноземних державах. Глава держави озвучив п’ять основних зовнішньополітичних орієнтирів наступного політичного сезонуВолодимир Зеленський наголосив, що наступне півріччя в зовнішній політиці України буде дуже насиченим і в багатьох напрямах вирішальним та історичним. За його словами, ключовими стане реалізація Формули миру та укладання двосторонніх угод щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 10.08.2023 19:20