Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський зустрівся із президентом Німеччини: які теми обговорили

У п’ятницю, 11 жовтня, президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту у Берлін зустрівся зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це гарант повідомив на своїй сторінці у Telegram.

Основна тема переговорів — безпекова ситуація в Україні та потреби на тлі постійних російських ударів по енергетичній системі та активних бойових дій на фронті, а також розвиток регіональних партнерств.

Під час зустрічі також обговорили розвиток регіональних партнерств, зокрема з прифронтовими областями, і домовилися продовжувати робити все для того, щоб і надалі розвивати мережу такої співпраці. 

Зеленський подякував співрозмовникові за європейське лідерство в кількості наданої Україні допомоги. Він наголосив, що важливо зберегти її на такому ж високому рівні й наступного року.

"Дякую Німеччині за європейське лідерство в кількості наданої Україні допомоги, передусім в оборонній сфері", — зазначив він.

Нагадаємо, 11 жовтня президент України Володимир Зеленський в Берліні провів переговори із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Ця зустріч стала "однією з найважливіших за весь час повномасштабної війни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.10.2024 20:40