Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Коли Україна хотіла б завершити війну: Зеленський назвав терміни

Україна хотіла б завершити війну не пізніше 2025 року. Це має статись у такий спосіб, щоб збройна агресія Російської Федерації більше не повторилась.

Таку заяву під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом зробив президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні я представлю Олафу (канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, — ред.) план, як на нашу думку примусити Росію до миру, тобто як завершити цю війну. Хотілося б не пізніше, ніж у наступному, 2025 році, й гарантувати не повторення агресії. Цей план є мостом до проведення результативного саміту миру, який дійсно поставить крапку в війні", — сказав президент.

Володимир Зеленський наголосив, що цей план не став заміною українській мирній ініціативі, а лише посилив позиції Києва заради наближення до миру.

"Ми можемо зробити це у взаємодії. Всі наші партнери розраховуємо і на підтримку Німеччини", — резюмував український лідер.

Раніше президент Володимир Зеленський під час публічного виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" в Хорватії заявив, що бачить шанс вже найближчими місяцями закласти передумови для того, щоб російсько-українська війна закінчилася не пізніше 2025 року. Ситуація на фронті дає можливість зробити кроки щодо припинення бойових дій, проте для цього також потрібні "рішення" найвпливовіших союзників України.

Нагадаємо, на саміті в Хорватії Зеленський також зазначив, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 17:19