Фото: Офіс президента

"Одна з найважливіших зустрічей за час війни": Зеленський підбив підсумки переговорів із Шольцом

У п'ятницю, 11 жовтня, президент України Володимир Зеленський в Берліні провів переговори із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Ця зустріч стала "однією з найважливіших за весь час повномасштабної війни".

Про це гарант повідомив на своїй сторінці у Telegram.

"Сьогодні вже третя наша зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом за цю осінь і, мабуть, одна з найважливіших за весь час повномасштабної війни", — зазначив він.

Зеленський підкреслив, що зараз українська сторона представляє ключовим партнерам стратегію наближення миру для України. Йдеться про "план абсолютно чітких і реалістичних кроків". Також він заявив, що розраховує на підтримку Німеччини у цьому питанні.

"Відновлення справедливого миру для України — це перемога для нас, і саме заради цього працюємо. І ми можемо зробити це у взаємодії — усі наші партнери. Розраховуємо на підтримку з боку Німеччини", — наголосив Зеленський.

Також гарант подякував Шольцу за суттєву допомогу Україні.

"Дякую за те, що ви так сильно допомагаєте Україні. ППО, дуже вагома оборонна, економічна підтримка, наша політична взаємодія, підтримка Формули миру й робота разом із нами заради дієвості самітів миру. Для нас дуже важливо, щоб і наступного року допомога не зменшувалася, щоб обсяг допомоги був достатнім для захисту людей і життя", — підсумував він.

Нагадаємо, 11 жовтня Олаф Шольц на спільній з президентом Володимиром Зеленським прес-конференції заявив, що Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги на суму 600 мільйонів євро. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.10.2024 18:35