Фото: Офіс президента

Танки, гаубиці й дрони: Шольц під час зустрічі з Зеленським у Німеччині оголосив про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги на суму 600 мільйонів євро. Він, зокрема, містить танки, гаубиці, дрони тощо.

Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній з президентом Володимиром Зеленським прес-конференції.

"Ми поставили Україні новий військовий пакет на 600 мільйонів євро. Він містить пʼяту систему IRIS-T SLM, БМП, танки гаубиці, боєприпаси, дрони", — заявив він.

Окрім цього, до кінця року Німеччина за підтримки партнерів надасть Україні ще один пакет військової допомоги.

"До кінця року за підтримки партнерів — Бельгії, Данії, Норвегії — поставимо в Україну ще один пакет на 1,4 млрд євро", — запевнив Шольц.

Анонсований пакет військової допомоги міститиме засоби ППО, IRIS-T, зенітний артилерійський комплекс Skynex, танки Gepard, керовані гаубиці, САУ, броньовані машини, бойові дрони, радари та боєприпаси.

Також Шольц додав, що у 2025 році Німеччина продовжить підтримувати Україну. За його словами, чотири мільярди євро вже заклали у бюджет країни.

Варто зазначити, що 11 жовтня Володимир Зеленський прибув до Берліна, де зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Також він має провести переговори з президентом — Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Нагадаємо, на початку жовтня Німеччина анонсувала передачу Україні шести великих електрогенераторів у межах підготовки до зими. Вони мають забезпечити безперебійне електропостачання для лікарень та водоканалів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 16:19