Фото: посольство Німеччини в Україні

Німеччина надасть шість потужних генераторів для українських лікарень та критичної інфраструктури

Німеччина анонсувала передачу Україні шести великих електрогенераторів у межах підготовки до зими. Вони мають забезпечити безперебійне електропостачання для лікарень та водоканалів.

Як повідомляє посольство Німеччини в Україні, п’ять генераторів були профінансовані німецьким міністерством закордонних справ, а один надав концерн Audi.

"Федеральне агентство технічної допомоги THW передаст шість великих електрогенераторів. Вони стануть заміною частково пошкодженої війною енергетичної інфраструктури в лікарнях та водоканалах", — зауважили у німецькому посольстві.

Раніше, а саме 11 вересня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомляв, що Вашингтон виділяє Україні понад 700 мільйонів доларів допомоги. Кошти передбачені на гуманітарну допомогу та ремонт електромереж.

"Сьогодні ми оголошуємо про виділення 325 млн доларів нового фінансування на відновлення енергетики та електромереж України, й ми залучимо додаткову підтримку від країн G7, коли в найближчі кілька тижнів у нас відбудеться зустріч Координаційної групи з енергетики", — заявляв Блінкен.

Крім того, 290 мільйонів доларів спрямують на гуманітарну допомогу, а 102 мільйони — на розмінування територій.

Нагадаємо, у вересні німецький уряд погодив фінансування військової підтримки України на приблизно 400 мільйонів євро. Також в Бундестазі додали, що Німеччина надасть додаткові 170 мільйонів євро в короткостроковій перспективі для відновлення української енергетичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.10.2024 03:52