Фото: Офіс президента

Зеленський звинуватив Китай у сприянні РФ та затягуванні війни проти України

Китай допомагає Російській Федерації у затягуванні війни проти України. Москва також отримує військову допомогу з Північної Кореї та Ірану.

Таку заяву під час виступу у Єврораді зробив президент України Володимир Зеленський.

Український лідер зауважив, що РФ потрібно більше сил, а глава Кремля Володимир Путін готує підкріплення для продовження бойових дій, а не для їх припинення.

Зеленський наголосив, що російський диктатор Володимир Путін хоче до наступного року зрівнятися з виробництвом снарядів у країнах Євросоюзу.

"Він отримує допомогу від Північної Кореї снарядами, обладнанням, а тепер навіть людьми. Плюс Іран... На жаль, ми також маємо чіткі дані розвідки про те, що Китай все ще активно допомагає Росії затягувати цю війну", — сказав Зеленський.

Президент зауважив, що План перемоги України розрахований на посилення і, якщо його дотримуватись, війну можна завершити не пізніше 2025 року.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Раніше стало відомо, що Білий дім обговорює з українською владою План перемоги, що був ініційований українським лідером Володимиром Зеленським. Також ведеться робота у напрямку "інших заходів" в контексті допомоги США.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, українська влада розробляла План перемоги у війні з Російською Федерацією на зміцнення України. Він створений не для критиків ініціатив Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 13:59